İçeriğe geç

Forum

Please or Kayıt ol to create posts and topics.

Siyasi şirinlik

seçim dönemi halka jelibon dağıtmak mesela, ülkeyi düzelteceğim vaatlerine kanıyoruz kuru kuru, bi şişe kola neden verilmez ki yanında.

bi cumhurbaşkanı çıkıpta bütün ülkeye 80 milyon tane tavuk dürüm ve ayran ısmarlıyorum dese ne olur yani cebinden alacak değil ya hazineden karşılarsın zaten bizim vergilerimiz hepsi. yollar yenmiyor, beton yenmiyor, vatandaş bazen biri bişey ısmarlasada boğazımızdan güzel bişey geçse diye şirinlenebiliyor. gel lan sana bir adana ısmarlayayım diye kandıracak bir politikacı olsa oyumu verirdim ne yalan söyleyeyim, öteki iskender ısmarlasa fikrim değişebilirdi. yani vaatler bana çok saçma ve sıkıcı geliyor.

zaten hepsi köprüyü geçene kadar melek bari bir sigara ısmarlayın da içelim ulan, hep vaat vaat biraz şirinlik yapın be, mesela mitingde çocukluk anılarını anlat okuldaki askerdeki maceralarını anlat başka bi yerden yakala beni. ben belki ülkeyi yönetmeni umursamayan bir vatandaşım, ben eğlenceli güler yüzlü sempatik birini görmek istiyorum başımda, belki benim gibi düşünen büyük bir kitle vardır. 80 milyon, herkes daha çok para daha çok imkan, istihdam ve beleş ayrıcalıklar bekliyor gibi bir genelleme üzerinden vaatlerini organize edemezsin bu çok saçma bir ön yargı hatalı bence.

belki sadece samimiyet isteyen bi kitle vardır. yada arkadaş gibi bir lider olamaz mı. düşünsene "moruk ben haftaya rusyaya gidip putini bağlayıp gelicem kendinize mukayyet olun gelince eytye bi bakarız geçicek gibiyse meclis açılınca saplarız şeklinde konuşan bir adamın ülkesi çok kafa olmaz mıydı? yani herkes bi ihale peşinde koşturmasada iki dakika durup hayatın tadını çıkarmak için çekirdek çitlesek.