Sanat sanat için midir yoksa sanat toplum için midir?

Şu kişiden alıntılanmıştır: Kaptan tarhinde Ekim 1, 2022, 5:38 pmsanat sanattan anlayan içindir. sanat için sanat saçma bir ifadedir hangi sanatçı sanat eseri üretiyorum çünkü bunu sanat için yapıyorum derki. sanatçı üretkendir yaşamdan ilham alır hayal eder estetik bakış açısıyla eserler üretir. bir dişinin hamile kalması gibi düşünün doğuracaktır, toprağa atılan tohum gibi düşünün sanatçı verimli toprak ana gibidir.
sanat toplum içindir mevzuları sadece edebi eserler etrafında dönen bir mevzudur. edebi eserlerin çok azı sanat eseri sayılabilir. bunardan başlıcası şiirdir. şiirinde kendi içinde türleri vardır epik pastoral vs propaganda içerikli şiirler kitlelere hitap etmek kaygısıyla üretildiğinden toplumcu sanat mevzusu ortaya çıkmış fakat sanat eseri yapısı itibariyle müstakildir. sanat eserleriyle muhattap olan her kimse tüketicisi odur.
velhasıl bu tartışma şuna benziyor elma elma ağacı içinmidir yoksa insanlar yesin diyemi elma elma ağacındadır koparıp yersen senin olur. yemzsen çürüyüp gider.
sanat sanattan anlayan içindir. sanat için sanat saçma bir ifadedir hangi sanatçı sanat eseri üretiyorum çünkü bunu sanat için yapıyorum derki. sanatçı üretkendir yaşamdan ilham alır hayal eder estetik bakış açısıyla eserler üretir. bir dişinin hamile kalması gibi düşünün doğuracaktır, toprağa atılan tohum gibi düşünün sanatçı verimli toprak ana gibidir.
sanat toplum içindir mevzuları sadece edebi eserler etrafında dönen bir mevzudur. edebi eserlerin çok azı sanat eseri sayılabilir. bunardan başlıcası şiirdir. şiirinde kendi içinde türleri vardır epik pastoral vs propaganda içerikli şiirler kitlelere hitap etmek kaygısıyla üretildiğinden toplumcu sanat mevzusu ortaya çıkmış fakat sanat eseri yapısı itibariyle müstakildir. sanat eserleriyle muhattap olan her kimse tüketicisi odur.
velhasıl bu tartışma şuna benziyor elma elma ağacı içinmidir yoksa insanlar yesin diyemi elma elma ağacındadır koparıp yersen senin olur. yemzsen çürüyüp gider.