İçeriğe geç

Forum

Forum içerik haritası - Buradasınız:ForumSanat: MüzikMabel matiz
Please or Kayıt ol to create posts and topics.

Mabel matiz

klip müzik falan değilde mabelin şu abuk subuk kostüm sevdası çok ilgimi çekiyor ne giyse yakışıyor
diye artık ipin ucunu kaçırdı sanki ipin ucu derken şarkıcılıktan ziyade görsel şov daha bi baskın.
artık klipler halı kreasyonu, moda defilesi, vs tadında geçiyor mabelin kliplerinden benim şahsi
çıkarımlarım şu şekilde; mabelin toplumla arasındaki (bence) bilinçdışı sözleşme
'beni ve benim gibileri kabulleneceksiniz seveceksiniz çünkü ben size sevgiyle
güzellikle yaklaşıcam ki aynı şekilde karşılık görebileyim ' şeklinde. burda 'ben ve benim gibiler' derken
seksuel bir sınıflamadan bahsetmiyorum bunu renkli erkek diye bir tabirle ifade edebilirim
belki zira mabel gibi giyinmek için veya dans etmek için gay veya eşcinsel olması gerekmiyor
bir erkeğin, bazı erkeklerin tabiatı kalıplaşmış türk erkeği imajından farklı olabilir kore
japonya gibi yerlerde bu bahsettiğim renkli erkek imajı toplumca kanıksanmış normal bir durum.
giyim kuşamla cinsel tercihler bağdaştırılmıyor uzak doğuda ama ülkemizde renkli erkek imajı cinsel
tercihlerin bir sonucu olarak algılanıyor. mabelin kliplerinde farkettiğim şey renkli erkek
imajını 'delikanlı türk erkeği' imajıyla kaynaştıran öğelere yer vermesi, bir şekilde hem tarzını
hemde toplumun değerlerini müziğiyle klipleriyle harmanlayıp topluma bunu kanıksatmaya çalışıyor
gibi bir izlenim edindim. bu kliptede (a canım) kendi tarzını ve kimliğini toplumun gelenek ve görenekleriyle
içiçe sunmasıda bence bu durumun bir kanıtı, son klipleri sanki 'böyle giyinenler özünden kopuyor' diyenlere
bir cevap niteliğinde 'hayır renkli biri olsamda sapına kadar sizdenim beni dışlamayın' diye basbas bağırıyor adeta.