Bencillik

Şu kişiden alıntılanmıştır: Kaptan tarhinde Ekim 10, 2022, 5:36 pmpek bir yere oturtamadığım kavram. tam tersi nedir mesela sencillik mi? bencillik kendinden yana olmak gibi bir şey mi? tam tersi de başkasından yana olmak mı olur o zaman.
bana kalırsa uyduruk bir kavram, kimsenin kendini, işte bu benim, diyeceği kadar tanıdığına inanmıyorum. ne olduğunu bilmediği bir şeyden yana olmakta biraz şey bir durum. psikoz gibi. belkide abartıyorum. bir çok farklı kavramı tek bir sözcüğe sıkıştırmayı seviyoruz, bazı bavul kelimeler vardır, bu da onlardan biri bence.
pek bir yere oturtamadığım kavram. tam tersi nedir mesela sencillik mi? bencillik kendinden yana olmak gibi bir şey mi? tam tersi de başkasından yana olmak mı olur o zaman.
bana kalırsa uyduruk bir kavram, kimsenin kendini, işte bu benim, diyeceği kadar tanıdığına inanmıyorum. ne olduğunu bilmediği bir şeyden yana olmakta biraz şey bir durum. psikoz gibi. belkide abartıyorum. bir çok farklı kavramı tek bir sözcüğe sıkıştırmayı seviyoruz, bazı bavul kelimeler vardır, bu da onlardan biri bence.