İçeriğe geç

Forum

Please or Kayıt ol to create posts and topics.

2 defa kullandığın app'in bildirime boğması

app ve kullanıcı arasında yaşanan love bombing hadisesinden bir tek ben mi rahatsızım acaba? 2 defa alışveriş yaptığım site mağazadaki tezgahtar gibi peşime takılmış mailden uygulamadan mesajlardan zırt pırt bir şeyler satmaya çalışıyor. gerçek hayatta mağazadan çıkarsın ve tezgahtar mağazada kalır sınırlarını bilir seni yolda görse sadece selam verip geçer bir şeyler satmaya çalışmaz ayıp çünkü.

app'lerde ticari ahlak denen bir şey olmadığı için haddini hududunu aşıp her yarım saatte bir darlayıp bunaltır. kampanya, indirim, öneri vs yaka silktiriyor. 2 defa uğradığım app ne hakla beni darlayabilir. uygulamaları indirirken her şeye evet diyorum tamam da başka bir seçenek mi var, kabul etmesem uygulamayı kullanamıyorum.

ne yapalım yani teknolojiden yararlanacağız diye eften püften uygulamaların dijital tacizlerine müsade mi edeceğiz.

tek tek her uygulamanın ayarlarına girip bildirimleri kapat mailden engelle mesajdan engelle ki o nasıl yapılıyor bilmiyorum bile bunlarla benim değerli vaktimi niye alıyorsun default olarak bildirimleri kapalı kursana istersem açayım. mail kutumun içine ederler mesaj kutumu işgal ederler ama ben onları eleştiremem neymiş çünkü izinleri kabul etmişim neymiş bildirimleri istersem engelleyebilirmişim.

ulan, bir mail, bir mesaj ardında ne kadar karbon ayak izi bırakıyor senin haberin var mı lan andaval.

dijital olunca bedava olmuyor kardeşim senin o mail kutun dolunca bulutlar devreye giriyor senin sikik indirim mailini kaybolmasın diye sunucularında saklıyorlar ona yakılan elektirik şimşek olup götünde patlasa iki galaksi öteye saçılır bokun.

app politikaları yeniden gözden geçirilmeli dijital uygulamaların mevzuatında kullanıcıdan yana düzenlemeler yapmalıdır.

acilen arz ederim.